Kontakty: lista, wyszukiwanie i usuwanie
Kontakty to wszystkie osoby, z którymi masz połączenie. Tu sprawdzisz, kto jest online, szybko napiszesz wiadomość albo usuniesz kontakt.
Jak to działa
Na liście kontaktów są osoby, z którymi masz połączenie (obie strony wybrały „Dodaj”). Przy każdej osobie widzisz, czy jest „Online teraz”, czy była ostatnio aktywna. Online oznacza aktywność w ciągu ostatnich 2 minut.
Na stronie: lista kontaktów
- W górnym menu kliknij „Poznawaj” → „Kontakty” (adres mybzz.com/contacts).
- Wpisz imię, stanowisko, firmę albo e-mail w polu „Szukaj kontaktów...”.
- Kliknij „Wyślij wiadomość”, żeby od razu napisać, albo kliknij osobę, żeby zobaczyć jej profil.
- Na komputerze, w prawej kolumnie strony głównej, widzisz też zakładki „Chce Cię poznać” i „Ostatnie dopasowania” oraz sekcję „Online teraz”.
W aplikacji: lista kontaktów
- Stuknij swoje zdjęcie na górze ekranu głównego, żeby otworzyć menu.
- Wybierz „Kontakty”.
- Użyj pola „Szukaj”, żeby znaleźć osobę.
- Stuknij osobę, żeby zobaczyć akcje: „Wyślij wiadomość”, „Usuń kontakt”, „Zablokuj profil”, „Zgłoś profil”.
Usuwanie kontaktu
Kontakt usuniesz tylko w aplikacji - na stronie tej funkcji nie ma.
W aplikacji: usunięcie kontaktu
- Menu (Twoje zdjęcie) → „Kontakty”.
- Stuknij osobę i wybierz „Usuń kontakt”.
- Potwierdź pytanie „Czy chcesz usunąć ten kontakt”.
Co się dzieje po usunięciu:
- Znika połączenie oraz Wasze odpowiedzi „Dodaj” i „Pomiń” z Poznawaj - u obu osób.
- Druga osoba nie dostaje żadnego powiadomienia.
- Historia rozmowy na czacie nie jest usuwana i oboje nadal możecie w niej pisać. Jeśli jej nie chcesz, usuń rozmowę osobno (zniknie tylko u Ciebie).
- Możecie znowu zobaczyć się w kartach „Dla Ciebie” i ponownie się dodać.
Dobrze wiedzieć
- Lista kontaktów na stronie odświeża się sama co kilka minut.
- Kontakty widzą Twoje posty z widocznością „Znajomi”.
- Domyślnie tylko kontakty i osoby z rozmowy pod postem mogą Cię oznaczać (@).
Najczęstsze pytania
Dlaczego kogoś nie ma na mojej liście?
Na liście są tylko połączenia, czyli osoby, które Ty dodałeś i które dodały Ciebie. Osoby, do których tylko piszesz, są na czacie, ale nie w kontaktach.
Czy osoba wie, że ją usunąłem?
Nie wysyłamy jej powiadomienia. Może jednak zauważyć, że nie macie już połączenia.
Jak usunąć kontakt na komputerze?
Na stronie nie ma tej funkcji. Użyj aplikacji albo zablokuj osobę w rozmowie na stronie.